Følg NM 2016 på Facebook
Banner

Webkamera, stadion

Værstasjon, stadion

Vi har 43 gjester her nå
Velkommen til Dovre kommune PDF Skriv ut E-post

bengt-miniKommunen vår har ca 2800 innbyggere og ett areal på 1365 kvadratkilometer. Det er tre nasjonalparker i kommunen Dovrefjell Sunndalsfjella Nasjonalpark, Dovre Nasjonalpark og Rondane Nasjonalpark.

Dovre er en kommune som byr på naturopplevelser du skal lete lenge etter, rikt plante og dyreliv. Moskus som også er vårt kommunevåpen, er sentral som ett symbol for oss. Den representerer styrke, stolthet og en god porsjon stahet. Villrein er en ansvarsart for Norge, som Dovre av Miljø og utviklingsministeren har fått ett spesielt ansvar for.

Drivdalen, Snøhetta og Hjerkinn er ett eldorado for botanikere. Knutshøene regnes som Nord-Europas rikeste plantefjell. Vi har Grimsdalen, en botanisk perle i Nasjonalparkriket og ett rikt kulturlandskap.

Snøhetta er kommunens høyeste punkt og troner majestetisk 2286 meter over havet. Det finnes ett mangfold av kulturminner knyttet til fangst og bosetting, både på Dovrefjell og i Rondane. Det går dessuten både gamle pilegrimstråkk og ferdselsveier over fjellet.

Dovre navnet borger for kvalitet og kommunen er sentralt plassert i Norges mest unike fjellregion . Begynner man å grave i Dovrefjells historie som nasjonalt symbol blir man slått av forundring av at Dovrefjell har gitt inspirasjon til mennesker som i dag historisk fremstår som nasjonens viktigste samfunnsbyggere og kulturbærere.

Det er en grunn til at Eidsvollmennene i 1814 uttalte unisont ENIGE OG TRO TIL DOVRE FALLER.

Det er noe eventyrlig over navnet Dovre. Smak litt på det.

Velkommen til gode opplevelser!

Med hilsen

Bengt Fasteraune

Ordfører i Dovre kommune

AddThis Social Bookmark Button
Sist oppdatert mandag 28. mars 2016 17:21