Følg NM 2016 på Facebook
Banner
Følg NM på Facebook
Banner

NM-sang

Lytt til NM-sangen vår og kom i god NM-stemning.

Webkamera, stadion

Værstasjon, stadion

Varsel fra yr.no

NM-kalender

Juli 2019
M T O T F L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Vi har 79 gjester her nå
Velkommen til Dovre og Dombås PDF Skriv ut E-post

Velkommen til skiskytterfest på Dombås. Fra 19.mars til 24.mars er Dombås og tradisjonsrike Dombås IL i sentrum for skiskyttersporten. Velkommen til en helt ny ski og skiskytterarena

som er bygd opp av lidenskapelige entusiaster og en fenomenal dugnadsgjeng. Finansieringen er ett resultat av et gedigent spleiselag der gjennomgangstonen fra det offentlige og det private har vært «ja dette skal vi få til». Idretten og det frivillige arbeidet står sterkt i denne bygda.

Ordførar Bengt Fasteraune gratulerer Kristin Krukhaug (t.h.) med gull i Special Olympics Winter World Games.

Vi er stolte av å vise frem ei fjellbygd som ligger midt i Nasjonalparkriket. Det er det vi ønsker å profilere vår region som. Det betyr ikke at vi har kastet vrak på å være gudbrandsdøl, norddøl, dovring eller lesjing. Ved å bygge på regionens natur- og kulturverdier, skal Nord-Gudbrandsdalen, under begrepet Nasjonalparkriket, utvikles til å bli en region der kultur og natur forenes.

Det er ikke mange dagene siden vi opplevde tidenes norske VM fest i Nove Mesto. Vår egen Tora, Emil og Tarjei var de som nådde helt til topps individuelt i VM.. Emil og Tora som rene gjengangere. Nå er det NM og alt kan skje i denne fascinerende sporten. Det er ingen selvfølgelighet at de som har vunnet VM gull er de som blir norgesmestere. Her kan de som er under 20 og de på nesten 40 kjempe om de edle medaljene og treffer Lars blinkene kan alt skje.

«Enig og tro til Dovre faller» var Eidsvollsmennenes enighetserklæring i 1814. Hvorfor valgte de nettopp denne erklæringen? Dovrefjell er det nærmeste en kommer et nasjonalt hellig fjell skriver professor i religionshistorie Gro Steinsland. Vi finner igjen Dovrefjell i skapelses-mytene til det norske folk i norrøn mytologi. Dette skal behørig feires under grunnlovsjubileet i 2014.

I disse praktfulle omgivelsene ved foten av Norges tak vil det bli uutholdelig spennende dager. Du vil kanskje finne noe av forklaringen på hvorfor vi i vårt område og i vårt idrettslag har fostret idrettsutøvere i verdenstoppen som Lars og Tora Berger og flere andre. Vi har fått en tydelig påminnelse under VM i skiskyting og VM på ski at vi er ett skifolk, derfor gi av dere selv og skap den folkefesten som våre flotte skiskyttere fortjener. Jeg håper at du opplever at vi har lagt godt til rette for deg som utøver, støtteapparat og gjest.

Velkommen til NM i skiskyting og til Dovre.
Lykke til med arrangementet.
Bengt Fasteraune
Ordfører

 

AddThis Social Bookmark Button
 
NSSF - Generalsponsor
Banner
NSSF - hovedsamarbeidspartnere
Banner
Banner
Dombås skiarena - generalsponsor
Banner
NM-sponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dombås skiarena - sponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

- Dombås idrettslag, postboks 89, 2659 Dombås  ♦  nm2013(at)dombaas-il.no -