Følg NM 2016 på Facebook
Banner
Følg NM på Facebook
Banner

NM-sang

Lytt til NM-sangen vår og kom i god NM-stemning.

Webkamera, stadion

Værstasjon, stadion

Varsel fra yr.no

NM-kalender

Mai 2019
M T O T F L S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Vi har 63 gjester her nå
Skiskyttarfest med dagens og morgondagens heltar PDF Skriv ut E-post

Dombås idrettslag har sett seg som mål å arrangere eit NM og norgescupavslutning prega av idrettsglede, fellesskap og ærlegheit,

auke rekrutteringa til ski- og skiskyting og byggje eit anlegg og skape eit miljø som inspirerer barn og unge til aktivitet .
Arbeidet starta for fleire år sidan med oppgradering av stadion og løyper, med bygging av fasilitetar både til arrangement, løparar og publikum med det målet å inspirere innbyggjarane i kommune og region til mosjon og trening. Maktar vi i tillegg å skape eit godt miljø rundt ski- og skiskyttararenaen, vil det dukke opp nye ”dronningar” og ”kongar”.
For å få dette til har Dombås il med støtte frå fylke, region, kommune og næringsliv investert 16 mill kroner i Dombås skiarena, og det er lagt ned 20.000 dugnadstimar.
Da vi overtok budstikka med skinnbrevet om å få arrangere NM i skiskyting 2013 og avslutninga av juniorcupen for aldersstega 17- 21 år, starta arbeidet  med å planlegge det første norske mesterskapet på nye Dombås skiarena. Norgesmesterskapet er  det store målet for storparten av deltakarane, nokre for å kjempe om medaljene, andre for å skaffe seg erfaring .
Det å utfordre eller forsvare å kunne titulere seg som norsk mester fram til NM på Voss i 2014, er så viktig at det burde resultere i større dekning av både lyd, tekst  og bilde.
Med ein arrangørstab på 250 personar blir det i løpet av NM-dagane lagt ned over tre årsverk dei seks dagane arrangementet varer, somme med enkelte arbeidsdagar opp mot 20 timar. Vi er takksame for den innsatsen den enkelte funksjonæren yter. Alle er like viktige for at vi skal nå måla våre og at det skal bli eit mesterskap som deltakarane ser tilbake på med glede.
Vi trur og håpar at dagens heltar, dei som har fylt fjernsynsruta denne vinteren og gjort oss så imponerte over prestasjonane at vi har geispa etter luft, stiller til start på Dombås. Det er viktig at  eit norsk mesterskap betyr så mykje, også for dei med internasjonale ambisjonar,  at alle vil kjempe om å  kunne smykke seg med tittelen  norsk mester. Under konkurransen i sprint, vil 500 skoleelvar sjå og hylle Tora, Tarjei, Emil og dei andre heltane sine. Vi er ganske sikre på at dei skal få sjå ideala sine og bli inspirerte til å ta i bruk løypene og anlegget i Kjørrhovda.
Velkome til Dombås og NM i skiskyting 2013. Vi vonar på like konkurranseforhold  og godt NM for alle.

For NM i skiskyting 2013
Gunnar Bentdal
Nestleiar

 

AddThis Social Bookmark Button
Sist oppdatert mandag 11. mars 2013 23:57
 
NSSF - Generalsponsor
Banner
NSSF - hovedsamarbeidspartnere
Banner
Banner
Dombås skiarena - generalsponsor
Banner
NM-sponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Dombås skiarena - sponsorer
Banner
Banner
Banner
Banner

- Dombås idrettslag, postboks 89, 2659 Dombås  ♦  nm2013(at)dombaas-il.no -